Çanakkale Zaferi zor şartlar altında kazanılmış mukaddes bir zaferdir.

|

Kaymakam Kubilay’ın 18 Mart mesajı

Çanakkale Zaferi zor şartlar altında kazanılmış mukaddes bir zaferdir. Bu zaferin kazanılmasında büyük fedakârlıklar gösteren başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Aziz Milletimiz kutsal değerlerimiz olan Vatan, Millet, Devlet ve Bayrağı söz konusu olduğunda gerekirse şehadet mertebesine ulaşmaktan veya yaralanıp Gazi olmaktan asla çekinmemiştir.

Yüce dinimizde en büyük rütbenin, Peygamberlikten sonra Şehitlik olduğu belirtilmiştir. Yüce Yaradan Kur’an-ı Kerim’inde: “Şehitler için ölüler demeyiniz, onlar diridirler; ama siz anlayamazsınız” buyurarak, Şehitlerin Allah katındaki imtiyazlarını en istisnaî ve çarpıcı şekilde ifade etmiştir. İşte Türk Milleti, millî karakterinden kaynaklanan istiklal ve bağımsızlığına düşkünlüğünün yanı sıra, Yüce Dinimizin Gazilik ve Şehitlik için biçtiği payeye de muhatap olabilmek konusunda her zaman kararlı ve istekli olmuştur. Bu bizim millî karakterimizdir.

Bizler, Şehit ve Gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Canları uğruna bu Vatanı bizlere emanet eden, Devletimizin ve Milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.

Bugün üzerinde yaşadığımız Aziz Vatan Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bizlere emanetidir. Şehit ailelerimiz, Gazilerimiz ve yakınları için ne yapsak azdır. Şehit ailelerimizi, Gazilerimiz ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyor, tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla daima yanlarında olmaya devam edeceğiz.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından biridir. Aziz milletimiz Çanakkale’de göstermiş olduğu eşsiz zaferi Kurtuluş Savaşında ve son olarak ta 15 Temmuz’da tüm Dünya’ya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize Vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum.


Yorup Yap

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.